Zaměstnanci DSV běhali pro Kapku naděje

Od dubna letošního roku zaměstnanci DSV běhali pro Kapku naděje v rámci populární běžecké série NN Night Run. První běh byl odstartován v dubnu Ostravě a poslední zafinišován v polovině října v Olomouci. Za každý odběhnutý závod závodníků z řad DSV firma poskytla Kapce naděje finanční dar.

Celková darovaná suma se vyšplhala na téměř 15 000 Kč. Protože si letošní premiérový běžecký cyklus všichni zúčastnění pochvalovali, vypadá to, že po úspěšném prvním “zahřívacím“ ročníku se do běžecké série zapojí tým DSV i příští rok.

„Nemalý počet našich zaměstnanců se rozhodl zúčastnit jednotlivých běhů po celé České republice. Těší mě, že jsme touto formou mohli podpořit Kapku naděje. Navíc jsme udělali něco dobrého i pro svou tělesnou schránku, jež je často v práci týraná sezením u počítače nebo manipulací zbožím ve skladu i zvýšeným stresem,“  komentoval zájem zaměstnanců DSV generální ředitel DSV Road, Petr Chocholatý, který sám zaběhl deseti kilometrovou trať v Olomouci.

I když někteří běžci brali účast na závodech velice ambiciózně a nastavili si sami vysokou laťku, nejdůležitější však nebyly rekordní časy a výborné umístění, ale hlavně možnost udělat něco pro své zdraví a to navíc s charitativním přesahem v podobě pomoci Kapce naděje, kterou DSV Česká republika dlouhodobě podporuje.

Někteří účastníci právě zase na druhou stranu přiznali, že běhání nemají vůbec v oblibě, ale že zafungovala týmová motivace, vůle překonat své limity a předsudky a v neposlední řadě podat pomocnou ruku potřebným.

Vendula Pizinegerová, zakladatelka Nadačního fondu Kapka naděje:„Jsme velice rádi, že díky našemu projektu se společností DSV Road a.s. se mohli její zaměstnanci zapojit do série běhů Night Run a udělat tak něco nejen pro své zdraví a užít si běh ulicemi nočních měst, ale zároveň tímto přispěli i Kapce naděje. Velice si naší dlouhodobé spolupráce vážíme a děkujeme, že kromě tohoto projektu společnost podporuje náš nadační fond i svými službami, které Kapce poskytuje zdarma.“

K celkové spokojenosti všech účastníků přispěla i výborná organizace celé sérié běhů ze strany pořadatele závodů, strhující atmosféra, nadšené fandění a samotný originální koncept nočního běhu, který byl zážitekem sám o sobě.

Běhání firem je v dnešní době oblíbený trend, který následuje mnoho firem, v DSV jsme rádi, že držíme tempo s ostatními a optimisticky předpovídáme, že následující ročník uběhneme ještě více kilometrů pro dobrou věc a pro své zdraví,“ uzavírá Petr Chocholatý.