Společnost DSV na prvních příčkách v České republice i ve světě

Společnost DSV, která je součástí dánského holdingu DSV A/S, patří mezi největší přepravní a logistické společnosti především na evropském kontinentu. Postupný růst celé společnosti se projevil i u regionálního zastoupení. V České republice tak v současné době disponuje třemi pobočkami a velkou skladovací kapacitou.

Regionální zastoupení společnosti DSV působí v České republice od roku 1998, za tuto dobu se vypracovalo mezi nejvýznamnější dopravce a poskytovatele logistických služeb v regionu střední Evropy v segmentu silniční dopravy. Nedávno se společnost DSV přestěhovala do nových prostor v Dobrovízu. Tento terminál manipuluje se zbožím přicházejícím z celé Evropy a zároveň slouží jako centrála celé společnosti.

Kromě centrály má  DSV ještě pobočku v Praze – Horních Počernicích a v Ostravě – Mošnově. Celkem tři pobočky DSV Road  a.s. zaměstnávají přibližně 200 zaměstnanců a disponují skladovací plochou 18 000 m2. V roce 2011 dosáhlo regionální zastoupení obratu 1,174 mld. Kč a přepravilo více než 144 000 zásilek, tedy téměř čtyři stovky zásilek denně.

Společnost DSV vznikla v roce 1976 v Dánsku a po několika dílčích akvizicích a strategických partnerstvích koncem devadesátých let, zakotvila v současné podobě, kdy je rozčleněna do tří samostatných divizí. Jedna se soustředí na silniční dopravu (DSV Road), jedna na přepravu námořní a leteckou (DSV Air & Sea) a třetí se zaměřuje na logistické služby a řešení, jako například outsourcing skladového hospodářství (DSV Solutions).

DSV operuje ve více než 60 zemích, a na všech kontinentech s výjimkou Antarktidy. Celosvětově DSV zaměstnává více než 22 000 zaměstnanců, roční obrat celého holdingu činí necelých 6 miliard EUR. Skladovací kapacita společnosti v evropském regionu se blíží 2 200 000 m2.

V uplynulém desetiletí zaznamenalo DSV významný růst díky několika velkým akvizicím. Mezi ty nejvýznamnější patřily společnosti DFDS Dan Transport v roce 2000, J. H. Bachmann v roce 2005, Koninklijke Frans Maas Groep v roce 2006 a ABX Logistics v roce 2008. V roce 2009 vstoupila společnost do strategického partnerství s LOS INKAS v Jižní Americ