Přepravili jsme umělecká díla mladých talentů z celé Evropy

DSV se podílelo na přepravě několika ojedinělých uměleckých děl, které bylo potřeba dopravit do Veletržního paláce Národní galerie v Praze na vyhlášení ceny StartPoint a následnou měsíční výstavu.

Cena StartPoint se již od svého počátku v roce 2 003 zaměřuje na diplomové práce studentů evropských uměleckých škol. Stejně jako v předchozích ročnících byla na základě užšího výběru pozvaná dvacítka nadějných umělců na výstavu v Praze, kde proběhlo během slavnostní vernisáže 29. září vyhlášení absolutního vítěze, jímž se letos stala Esther Hovers z KABK Den Haag z Nizozemí. Čestné ocenění poroty pak získali Nicola Arthen z GRA Amsterdam a Ruben Birrel z KASK Antwerpen. Jiří Staněk z FaVU VUT Brno byl oceněn zvláštní cenou GAVU.

Pro DSV to znamenalo zrealizovat hladký a hlavně bezpečný převoz z několika destinací: z Nizozemí, Dánska, Rumunska, Polska a několika míst v České republice. DSV zajistilo i pojištění přepravy uměleckých děl přes vlastní pojišťovnu DSV Insurance. Všechno proběhlo bez sebemenších problémů ke vzájemné spokojenosti.

Pavel Vančát, hlavní kurátor StartPoint Prize, ohodnotil spolupráci s DSV následovně: „Spolupráce s přepravní firmou DSV Road, která pro letošní výstavu StartPoint ve Veletržním paláci Národní galerie zajistila většinu transportů, nám umožnila flexibilně a cenově přijatelně pokrýt všechny evropské regiony, do kterých cena StartPoint zasahuje. Přímá spolupráce s dispečinkem DSV, který byl pro velmi různorodé transporty schopen nabízet speciální transportní řešení, byla pak vítanou pomocí pro celou logisticky náročnou akci."

Obchodní a marketingový ředitel DSV Road, Karel Kváč, ocenil fakt, že se na nás v této záležitosti organizátoři výstavy obrátili: „Přepravu výstavy StartPoint jsme v minulosti již zajišťovali, jedná se o specifický typ přepravy, který vyžaduje maximální pečlivost a přesnost, a proto jsem rád, že jsme byli v této záležitosti znovu osloveni. Pro mě je to důkaz kvality služeb DSV a také toho, že si umíme poradit s jakoukoliv zásilkou."

Ve fotogalerii níže si můžete prohlédnout fotografie z výstavy

Bližší informace o ceně StartPoint na http://www.startpointprize.eu/2015/