Logistická skupina DSV přebírá vybrané činnosti AWT Čechofracht

Logistická skupina DSV dne 27. září 2012 podepsala smlouvu o převodu některých činností se společností AWT Čechofracht.

Smlouva se týká zasilatelství v oblasti silniční přepravy, mezinárodní sběrné služby, vnitrostátní distribuce, leteckého a námořního zasilatelství, logistických služeb a celní deklarace. Fúzi schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Obě strany se dohodly, že cenu transakce nebudou zveřejňovat. Převáděné činnosti představovaly v roce 2011 celkový obrat ve výši přesahující částku 800 milionů korun.

Vybrané činnosti, které dosud provozoval AWT Čechofracht, a s nimi také větší část jeho dosavadních zaměstnanců, přechází na společnost DSV Road a.s. V menší míře činnosti a zaměstnance přebere DSV Air & Sea s.r.o. Obě firmy jsou součástí dánské společnosti DSV A/S. Té patří v evropském měřítku třetí příčka mezi největšími silničními poskytovateli logistických služeb.

Spojení se připravovalo několik měsíců. První kontakty mezi představiteli obou společností proběhly už v prosinci 2011.

DSV od fúze očekává rozšíření poskytovaných služeb o vnitrostátní distribuční systém. Jeho rentabilní provoz umožní rovněž fungování uzavřeného produktového cyklu v zasilatelství v oblasti mezinárodní přepravy kusových zásilek.

Zbývající část společnosti AWT Čechofracht zaměřená na železniční dopravu bude nadále působit v rámci skupiny AWT, jejímž majoritním vlastníkem je mezinárodní investiční skupina BXR Group se sídlem v Nizozemsku.