DSV zahájí testovací provoz vozidla na elektrický pohon

Společnost DSV získala grant od německého ministra dopravy na testování provozu vozidla jezdícího čistě na elektrickou energii v německém Kolíně nad Rýnem.

V srpnu 2016 dojde k zahájení testovacího provozu distribučního vozidla poháněného elektrickou energií, které bude doručovat zboží pro do prodejen drogistického řetězce dm-drogerie.

Dm-drogerie je dlouholetým zákazníkem DSV a také vůbec jedním z největších globálních klientů DSV Road. Udržitelnost rozvoje je společným cílem obou společností. Testovací vozidlo  je schopno ujet 200 km na jedno nabití. Jedná se o přepravu bez produkce jakýchkoliv škodlivých, emisí, tichou a vhodnou pro “last mile” doručení v hustém městském provozu.

Německé spolkové ministerstvo dopravy a digitální infrastruktury garantuje finanční pomoc pro vybudování infrastruktury jako jsou např. dobíjecí stanice v celkové výši 7.1 mil. EUR. Díky spolufinancování by mohly všechny investice v elektromobilitě dosáhnout až 17 mil EUR.

Kolegové z německého DSV Road mají samozřejmě radost, že obdrželi tento grant. Generální ředitel DSV Road v Německu, Peter Fog-Petersen (na fotografii vpravo) převzal grant osobně od ministra Alexandra Dobrindta.