DSV rozšiřuje nabídku leteckých kurýrních zásilek

Rozvoj mezinárodních e-shopů, obchodování na velké vzdálenosti, objednávky na poslední chvíli, potřeba komunikace a zasílání dokumentů napříč celým světem. To všechno jsou okolnosti, které přispívají k rozvoji letecké kurýrní přepravy. Ta už není jen doménou specializovaných firem, ale do svého portfolia ji zařazují i společnosti, které se dříve zabývaly přepravou paletizovaného zboží.

I společnost DSV zaznamenala v poslední době zvýšený zájem o kurýrní letecké přepravy, a proto se rozhodla, že je začne aktivně nabízet svým stávajícím i novým zákazníkům. Služba je určena zejména firmám, které přepravují své zboží na paletách a kurýrní zásilky posílají nepravidelně a v malém množství. Nemusí tak využívat dva různé přepravce a všechny své zásilky může svěřit do jedněch rukou.

A jaká jsou specifika kurýrních zásilek?

Jedná se o malé lehké zásilky do 50 kg typu door to door – tedy s přepravou od odesilatele přímo na adresu příjemce bez zbytečných prostojů tak, aby čas doručení byl co nejkratší. Standardem je sledování zásilky on-line na internetu. Často se jedná o cenné zboží, proto DSV navíc nabízí možnost pojištění přes vlastní pojišťovnu DSV Insurance.