DSV pomáhá obětem živlu na Filipínách

Při odstraňování následků způsobených ničivým tajfunem se zapojilo několik poboček DSV v Evropě. Například ve Skandinávii zajistila DSV přepravu několika desítek tun humanitárního materiálu pro Červený kříž, v Holandsku vznikla webová stránka s cílem vybrat 22000 eur a v České republice byla zorganizována sbírka mezi zaměstnanci, kterou DSV zdvojnásobila a posílá ji na účet Člověka v tísni.

Pod taktovkou DSV odlétlo do postižených oblastí na Filipínách hned několik letadel s humanitární pomocí. 13. listopadu bylo ve švédském Örebro naloženo dvacet čtyři tun nákladu do dvou Antonovů a necelý týden poté již startoval Boeing 747 se zásilkami švédského Červeného kříže. Celkem se na Filipíny přepravilo 74 tun nákladu.

V Holandsku vznikla on-line sbírka s názvem „DSV for Philippines“ na pomoc potřebným filipínským dětem. Kampaň poběží až do konce roku a jejím cílem je vybrat 22000 eur, tedy tolik, kolik je zaměstnanců DSV po celém světě.

Ani Česká republika nezůstala pozadu. Ihned po filipínské katastrofě byla mezi zaměstnanci vyhlášena sbírka, která trvala až do konce listopadu. Do sbírky se zapojilo více než sto dárců, kteří přispěli částkou od 50 do 5000 Kč. DSV pak částku zdvojnásobila a v nejbližších dnech ji poukáže na účet organizace Člověk v tísni. „ Myslím, že tato tragedie by neměla nechat nikoho lhostejným a solidarita či vzájemná lidská výpomoc by měly být vždy součástí našeho soukromého či společenského života. DSV v České republice se často zapojuje do různých charitativních či podobných aktivit, jak již například prokázala během jarních povodní, kdy jsme poskytli svou distribuční síť pro přepravu čisticích a úklidových prostředků,“ sdělil obchodní ředitel společnosti Karel Kváč.