DSV  otvírá nové logistické centrum v Německu

DSV  otvírá nové logistické centrum v Německu

Rostoucí počet přeprav a manipulací v Německu podpořila DSV konsolidací dvou menších poboček do jednoho logistického centra o rozloze 54 000 m2.

Přestěhovány byly dvě současné pobočky v Ladbergenu a Osnabrücku do nové lokality ve Westerkappelnu, který je situován 80 kilometrů východně od nizozemských hranic.

54 000 čtverečných metrů je tvořeno cross dockovým terminálem, který zabírá téměř pětinu plochy a má k dispozici 99 nakládkových míst. Další významnou část logistického centra tvoří kanceláře pro 200 zaměstnanců.  Díky těmto parametrům se Westerkappeln stane jedním z hlavních logistických center v Německu a kromě silničních zásilek zde bude probíhat i manipulace zásilek námořních.

Logistické centrum ve Westerkappelnu poskytuje optimální podmínky pro další růst. Můžeme kombinovat naše aktivity a vytvářet důležité synergie,“ říká Peter Fog-Petersen, výkonný ředitel DSV Road v Německu.

Specialitou nového centra je vestavěný pásový dopravník

Nový dopravníkový systém umožnuje přesun palet v rámci centra pomocí zvedáku a snižuje tak potřebu využití vysokozdvižných vozíků.  Díky tomu je možné lépe načasovat a optimalizovat manipulační procesy a tok zboží je tak plynulejší. Kromě toho dopravníkový pás snižuje hluk a zvyšuje bezpečnost ve srovnání s tradičními vysokozdvižnými vozíky.

Důležitá role v evropské síti DSV

Do budoucna se počítá s více než 2600 zásilkami, které se budou denně distribuovat z Westerkapplenu. Přímými linkami bude přepravováno různorodé zboží do celého Německa a evropských obchodních a průmyslových center. Nová lokalita hraje také důležitou roli v současné evropské distribuční síti DSV jako překladiště pro Rusko a Skandinávii.

A nejen to, ve Westerkapplenu budou konsolidovány zásilky pro automobilový průmysl od více než 1000 dodavatelů z celé Evropy a odtud pak poputují do kontejnerového střediska DSV v Brémách. Zásilky do zámoří pak budou přepravovány do přístavů Hamburk nebo Bremerhaven.