Dopravili jsme výstavu Startpoint 2017 do Veletržního paláce Národní galerie v Praze

V polovině října se uskutečnila vernisáž výstavy StartPoint 2017, která představuje průřez vybranými diplomovými pracemi nadcházející evropské umělecké generace. Společnost DSV jako každoročně přepravila výběr těch nejlepších studentských prací z celé Evropy do Veletržního paláce Národní galerie v Praze.

Během patnácti let existence StartPointem prošly stovky umělců, z nichž mnozí jsou dnes respektovanými hvězdami, všichni společně však vytvářejí jedinečný geografický i časový průřez evropským současným uměním v jeho nejčerstvější podobě.

Letos při konkurenci 39 škol ze 17 zemí Evropy, zazářila Michelle Hall z National College of Art and Design z Dublinu, která se stala absolutní vítězkou. Umělecké práceTomasze Kobialky z Goldsmiths University of London a Jany Shostak z Academy of Fine Arts Warsaw pak byli oceněni čestným uznáním poroty.

Pro DSV představovala organizace přepravy výzvu. Díky dlouholetým zkušenostem a profesionalitě týmu celovozových přeprav DSV, který přepravu výstavy zajišťoval od A do Z včetně pojištění, vše dopadlo k velké spokojenosti organizátora výstavy na výbornou.

„Letošní již patnáctý ročník ceny StartPoint byl zatím největší co do rozsahu, zúčastnilo se ho 25 umělců z celé Evropy. O komplikované logistické zajištění často velmi objemných transportů se i tentokrát postaral náš výhradní transportní partner DSV Road a celá akce tak mohla proběhnout hladce a bez problémů, " okomentoval spolupráci s DSV Pavel Vančát, hlavní kurátor výstavy Startpoint 2017.

„Přepravu výstavy Startpoint zajišťujeme již po několikáté v řadě. Záběr naší společnosti je natolik široký, že do našeho portfolia služeb spadá i přeprava výstav a uměleckých děl, kdy je precizní manipulace se zásilkami a excelentní načasování alfou a omegou úspěchu,“ říká Karel Kváč, Sales & Marketing Director DSV Road a.s. „Proto mám radost, že jsme i letos potvrdili, že zvládneme i takovéto výzvy,“ uzavírá Karel Kváč.

Výstava bude přístupná veřejnosti až do 10. prosince 2017. Poté bude DSV zajišťovat přepravu uměleckých děl zpět do rukou svých autorů. Více informací o výstavě naleznete na http://www.startpointprize.eu/2017/

/Foto © Facebook, Národní galerie v Praze/