Díky dvěma akvizicím posiluje DSV svou pozici v Jižní Americe a Skandinávii

Za poslední měsíc podepsala DSV dvě dohody o akvizici. První s kolumbijskou společností Airmar Cargo, druhou s Ontime Logistics, která působí v Norsku, Švédsku a Dánsku.

Airmar Cargo S.A. se specializuje především na exportní přepravy z Kolumbie do Střední Ameriky a karibských zemí. Společnost byla založena v roce 1997 v Bogotě a od roku 2009 je exkluzivním agentem DSV. Po akvizici přivítá DSV 60 zaměstnanců ve čtyřech pobočkách – v Bogotě, Medellinu, Cali a Cartageně. V roce 2012 dosáhla společnost obratu 8 milionů dolarů.

Kolumbie má třetí největší populaci v Latinské Americe a je čtvrtou největší ekonomikou v regionu, proto nám dává smysl mít zde vlastní zastoupení. Známe Airmar Cargo a víme, že jejich služby jsou kvalitní, proto jsme rádi, že je můžeme přivítat na palubě skupiny DSV“ říká Jens Bjorn Andersen, CEO DSV A/S.

Zatím nejnovější akvizicí DSV je Ontime Logistics AS, které se primárně zabývá silniční přepravou a logistikou. Společnost má 220 zaměstnanců a osm kanceláří v Norsku, pět ve Švédsku a dvě v Dánsku. Obrat z obchodních aktivit, které budou nadále rozvíjeny, přesáhl za rok 2012 6,5 mil. EUR.

Akvizice společnosti Ontime Logistics posílí naší pozici na trzích severní Evropy. Kromě toho má Ontime solidní pozici v norských vnitrostátních přepravách, což je pro nás příjemný bonus, který pomůže rozšířit paletu služeb jak pro nové, tak i pro stávající zákazníky“ komentuje poslední akvizici DSV Jens Bjorn Andersen.